ΚΟΣΜΟΣ

Μπάιντεν: Δεν «πτοείται» από τις δυσοίωνες δημοσκοπήσεις ενόψει προεδρικών εκλογών

Μπάιντεν: Δεν «πτοείται» από τις δυσοίωνες δημοσκοπήσεις ενόψει προεδρικών εκλογών
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν AP Photo/Andrew Harnik

Να είναι επιφυλακτικοί με τις δημοσκοπήσεις για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2024 τόσο οι δημοσιογράφοι, όσο και οι πολίτες συνιστά ο Λευκός Οίκος, σημειώνοντας πως ο Τζο Μπάιντεν δεν «πτοείται» από τις δυσοίωνες εκτιμήσεις. 

Η νεότερη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Siena που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας New York Times και δημοσιεύθηκε την Κυριακή (5/11), δείχνει τον Τζο Μπάιντεν να έρχεται δεύτερος, έναντι του Ντόναλντ Τράμπ σε πέντε από έξι πολιτείες «κλειδιά».

Ο Τραμπ προηγείται του Μπάιντεν σε Νεβάδα, Τζόρτζια, Αριζόνα, Μίσιγκαν και Πενσιλβάνια. Ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ διατηρεί προβάδισμα στο Ουισκόνσιν.

Τα αποτελέσματα σε αυτές τις έξι πολιτείες αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την έκβαση των προεδρικών εκλογών.

«Θα γίνουν πολλές δημοσκοπήσεις», δήλωσε η Καρίν Ζαν-Πιερ όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με αυτήν.

Οι δημοσκοπήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη, πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου και υπενθύμισε πως ο Ρεπουμπλικάνος Μιτ Ρόμνεϊ εμφανιζόταν να διατηρεί προβάδισμα έναντι του Δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα πριν από τις εκλογές του 2012, αλλά ο τότε πρόεδρος επικράτησε άνετα και εξασφάλισε την επανεκλογή του.

Υπενθύμισε επίσης ότι, οι δημοσκοπήσεις που προεξοφλούσαν τον «θρίαμβο» των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές το 2022 δεν επαληθεύτηκαν, καθώς η συντηρητική παράταξη κέρδισε μόνο τη Βουλή των Αντιπροσώπων και οι Δημοκρατικοί διατήρησαν τον έλεγχο της Γερουσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ