ΚΟΣΜΟΣ

Σημαίες από όλο τον κόσμο στο Βατικανό και προσευχή του Πάπα για τους πρόσφυγες

Σημαίες από όλο τον κόσμο στο Βατικανό και προσευχή του Πάπα για τους πρόσφυγες
Έναν γιγάντιο πανό με όλες τις σημαίες του κόσμου «άνοιξε» στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου ένωση για τα δικαιώματα των προσφύγων και μεταναστών AP Photo/Gregorio Borgia

Ένα πολύχρωμο «μωσαϊκό» με σημαίες από όλο τον κόσμο κάλυψε την πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφαζε την οδύνη του για τους πρόσφυγες και μετανάστες που χάνουν τη ζωή τους στη Μάγχη, όσους έχουν εργαλειοποιηθεί και αποκλειστεί στα σύνορα Πολωνίας Λευκορωσίας, και τους ανθρώπους που πεθαίνουν στη Μεσόγειο.

«Αισθάνομαι οδύνη για εκείνους που πέθαναν στη Μάγχη, για εκείνους που βρίσκονται στα σύνορα της Λευκορωσίας, μεταξύ των οποίων είναι και πολλά παιδιά, για εκείνους που πνίγονται στη Μεσόγειο» δήλωσε ο ποντίφικας στην κυριακάτικη ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο ποντίφικας κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν για τους πρόσφυγες και τα δεινά που υποφέρουν.

Στην πλατεία του Αγίου Πέτρου βρίσκονταν τα μέλη ένωσης για την προάσπιση των δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών, με τους οποίους είχε συναντηθεί το Σάββατο ο Πάπας Φραγκίσκος στην Αγία Έδρα, και οι οποίοι ξεδίπλωσαν συμβολικά ένα γιγάντιο πανό με σημαίες από όλο τον κόσμο.

«Ας σκεφτούμε πόσοι πρόσφυγες εκτίθενται αυτές τις ημέρες σε πολύ σοβαρούς κινδύνους και πόσοι χάνουν τη ζωή τους στα σύνορά μας. Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου σε εκείνους που μπορούν να συμβάλουν για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, ιδίως στις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, ώστε η κατανόηση και ο διάλογος να υπερισχύσουν τελικά της εργαλειοποίησης» δήλωσε ο Πάπας.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μίλησε ξανά για την τραγωδία των ανθρώπων που προσπαθούν να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο για να φτάσουν στην Ευρώπη.

«Εκείνοι που επαναπατρίζονται στη Βόρεια Αφρική, αιχμαλωτίζονται από τους διακινητές. Τους μετατρέπουν σε σκλάβους, πουλούν τις γυναίκες, βασανίζουν τους άνδρες» είπε, προσθέτοντας: «Σε εκείνους τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε τέτοιες καταστάσεις κρίσης, απευθύνω τις προσευχές μου και από την καρδιά μου λέω, να ξέρετε ότι είμαι στο πλευρό σας».

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα του Πάπα για τα «αδέλφια μας, τους πρόσφυγες» πριν την επίσκεψη σε Ελλάδα και Κύπρο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ