FOCUS

4,5 δισ. ευρώ το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα και συνεχίζει ανοδικά

4,5 δισ. ευρώ το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα και συνεχίζει ανοδικά
CNN Greece

Με διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης τρέχει το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα, με ποσοστό που αγγίζει το 10% και οι προοπτικές είναι για περαιτέρω αύξηση και για τη χρονιά που έρχεται.

Σε ειδικό πάνελ για την τεχνολογία, την ψηφιακή οικονομία και το ηλεκτρονικό εμπόριο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου για την ελληνική οικονομία που διοργάνωσε το Ελληνοαμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο, ο κ Δημήτρης Θεοφάνους, μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Συνδέσμου ηλεκτρονικού εμπορίου είπε ότι για φέτος ο τζίρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα για αγορές; και από ελληνικά και από διεθνή sites θα φτάσει α 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι το διεθνές περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με κολοσσούς στον κλάδο η Ελλάδα έχει δυνατότητες ανάπτυξης με την προϋπόθεση ότι οι εταιρίες θα συνεχίσουν να παρέχουν καλές και αξιόπιστες υπηρεσίες.

Στον τομέα της καινοτομίας, ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Δουκίδης τόνισε ότι στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες από νέους ανθρώπους για την παραγωγή ψηφιακών προϊόντων ώστε να γίνουμε και εξαγωγείς υψηλής τεχνολογίας και τόνισε ότι αυτό που χρειάζονται οι νέοι επιχειρηματίες είναι μια μικρή οικονομική στήριξη από το κράτος στην πρώτη περίοδο της υλοποίησης της ιδέας τους.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκος Παππάς που παραβρέθηκε στο συνέδριο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε στη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση για τη ψηφιακή πολιτική κάνοντας λόγο για τις νεοφυείς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την πρόθεση του Υπουργείου να επικεντρωθεί σε αυτές.

Τόνισε ότι η χώρα μας έχει αρκετό δρόμο να διανύσει καθώς βρίσκεται στην 26η θέση μεταξύ των 28 της Ευρώπης. Επιπρόσθετα ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι ο κλάδος των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών μπορεί να συνεισφέρει στην ταχεία ανάπτυξη της Ελλάδας για τον 21ο αιώνα. Μία ανάπτυξη που αν σχεδιαστεί επαρκώς, μπορεί να γίνει “δίκαιη, διαρκής και αποδοτική.”