ΕΛΛΑΔΑ

Αρκαδία: Στιγμές τρόμου για ηλικιωμένους - Κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι τους

Αρκαδία: Στιγμές τρόμου για ηλικιωμένους - Κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι τους

Περιπολικό της αστυνομίας

ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Θύμα αδίστακτων αλοδαπών κακοποιών έπεσαν σήμερα το πρωί ηλικιωμένοι στην Αρκαδία.

Σύμφωνα με το Arcadia portal ληστές εισέβαλαν στο σπίτι τους στη Δόριζα, όπου τους έδεσαν και τους χτύπησαν.

Η Αστυνομία Αρκαδίας εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες είναι και οι δύο αλλοδαποί ηλικίας 45 και 46 ετών.

Με τη συνδρομή της ΔΙΑΣ και των κατοίκων της Δόριζας, η Ασφάλεια Τρίπολης συνέλαβε και τους δύο δράστες, και επέστρεψε τα κλοπιμαία στους ιδιοκτήτες.

Σχηματίστηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, για ληστεία, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, κλοπή, για παράβαση του νόμου για τα όπλα και για το – κατά περίπτωση – αδίκημα της παράβασης του νόμου που αφορά τον Σωφρονιστικό Κώδικα, σε συνδυασμό με απόδραση κρατουμένου.

ELAS XRHMATA KLOPIMAIA KATASXESH

Τα κλοπιμαία που κατασχέθηκαν

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Οι δύο ληστές, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εισήλθαν σε οικία και με την απειλή όπλου (τύπου ρέπλικα) και μαχαιριού, ασκώντας βία, ακινητοποίησαν 3 ημεδαπούς και αφού τους έδεσαν, τους απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό και κοσμήματα, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Άμεσα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον έναν εκ των δραστών, ενώ ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Δίκυκλη Αστυνόμευσης και Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος Αρκαδίας, σε ορεινό όγκο, εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο άλλος δράστης.

Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πιστόλι (τύπου ρέπλικα),
  • πλαστό δελτίο ταυτότητας Αρχών Κροατίας,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης Αρχών Κροατίας,
  • 4 κινητά τηλέφωνα,
  • μονωτικές ταινίες, δεματικά (tie wrap) και διαρρηκτικά εργαλεία.

Τα αφαιρεθέντα χρήματα και τα κοσμήματα βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν, ενώ το όχημα, κατασχέθηκε και αυτό, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση, οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή με ενοικιασμένο όχημα, στο οποίο είχαν τοποθετήσει πινακίδες κυκλοφορίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στις 10.5.2024, στο Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ