ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος - Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας

Μενίδι: Απολογείται τη Δευτέρα ο 50χρονος - Η κυνική ομολογία και τα κίνητρα της δολοφονίας

Το σημείο της στυγερής δολοφονίας στο Μενίδι

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Απολογείται τη Δευτέρα (20/5) ο 50χρονος για τη δολοφονία της 40χρονης πρώην συζύγου του στο Μενίδι με τον εισαγγελέα να του έχει ασκήσει ήδη δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και για τον νόμο περί όπλων.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ο άνδρας κυκλοφορούσε ελεύθερος παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί για βία κατά της πρώην συζύγου του επανειλημμένα.

Όπως αποκάλυψε το CNN Greece και η αστυνομική συντάκτρια Μίνα Καραμήτρου προηγήθηκε της δολοφονίας και ένας διάλογος:

Το μαχαίρι το είχα κρύψει στη ζακέτα μου.

Μόλις την είδα της λέω: «Τι έγινε; Πας καλά; Πάμε επάνω στο σπίτι» και μου απαντά «Δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε σπίτι».

Τότε έβγαλα το μαχαίρι και ούτε θυμάμαι που τη κάρφωνα. Την κάρφωνα παντού. Ούτε τι έγινε με το μαχαίρι θυμάμαι, νομίζω το άφησα εκεί πάνω της».

Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά στην επίσημη κατάθεσή του ο δράστης, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εμμονή του αν η πρώην σύζυγός του είχε ξαναφτιάξει τη ζωή της και μάλιστα απαιτούσε λίγο πριν την δολοφονία να πάει στο σπίτι της για να «ελέγξει» ποιος ήταν στο διαμέρισμα.

«Δεν άντεχα να βλέπω τον φίλο της. Οδηγούσε το αυτοκίνητό μου, εγώ έκανα δύο δουλειές», είπε μεταξύ άλλων ο δράστης.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών βρήκαν μπροστά τους ένα άτομο χωρίς στιγμή να ζητήσει συγχώρεση να περιγράφει πως έφυγε το πρωί από το σπίτι, πέταξε τα σκουπίδια σε ένα κάδο και όπως ακριβώς τα είχε σχεδιάσει έστησε καρτέρι και σκότωσε την 40χρονη γυναίκα.

«Το σκέφτηκα πολύ καλά και το αποφάσισα από το προηγούμενο βράδυ. Ήξερα τι ώρα πηγαίνει στο κατάστημα που δουλεύει και χωρίς να χάσω χρόνο πήρα ένα μαχαίρι από το σπίτι και πήγα στο σημείο από το οποίο ήξερα ότι θα παιρνούσε για να πάει στη δουλειά της. Μόλις είδα ότι φθάνει, την πλησίασα και άρχισα να τη μαχαιρώνω μέχρι που έπεσε νεκρή. Μετά έφυγα από εκεί με τα πόδια πήγα για δύο ώρες να κοιμηθώ σε ένα ξενοδοχείο και όταν έφυγα από εκεί έψαξα να βρω αλκοόλ ήπια, και άρχισα να περιπλανιέμαι μέσα στους δρόμους».

«Γνώριζε για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου»

Πάντως, οι αστυνομικοί τον άκουσαν για πολύ ώρα να αναφέρεται στο πως σχεδίασε την δολοφονία, ενώ τον ρώτησαν για το πού είναι το κινητό του τηλέφωνο, γιατί δεν το είχε μαζί του κατά την διάρκεια της σύλληψης. Εκείνος τους είπε ότι μετά την δολοφονία κάπου το πέταξε.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι αυτό το έκανε καθώς γνώριζε ότι από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου θα μπορούσε να εντοπιστεί πού βρίσκεται και να συλληφθεί και γι' αυτό το λόγο φρόντισε να μην το έχει πάνω του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ