ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η «παρέλαση» περιπολικών έξω από το Αστυνομικό τμήμα σε νέο βίντεο

Άγιοι Ανάργυροι: Η «παρέλαση» περιπολικών έξω από το Αστυνομικό τμήμα σε νέο βίντεο

Λουλούδια και κεριά στο σημείο που δολοφονήθηκε η Κυριακή Γρίβα απόέξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, όπου είχε πάει για να ζητήσει βοήθεια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Νέο βίντεο ντοκουμέντο, το οποίο δείχνει να περνούν τρία περιπολικά έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων τη στιγμή της στυγερής δολοφονίας. 

Το βίντεο ντοκουμέντο που δημοσίευσε ο ΑΝΤ1 δείχνει πλήθος περιπολικών έξω από το Τμήμα, τη στιγμή που ο τηλεφωνητής έλεγε στην Κυριακή ότι «δεν είναι ταξί, το περιπολικό κυρία μου» όταν του ζήτησε να τη συνοδεύσει σπίτι επειδή φοβόταν για τη ζωή της.

Βαρύτατες οι ευθύνες στους αστυνομικούς

Βαρύτατες είναι οι ευθύνες που ρίχνει το πόρισμα της ΕΔΕ στους αστυνομικούς που χειρίστηκαν την υπόθεσης της γυναικοκτονίας έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Σύμφωνα με το πόρισμα, τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρουν ο σκοπός και η επόπτρια που βρισκόταν στο τμήμα όταν σημειώθηκε η στυγερή δολοφονία.

Ευθύνες όμως διαπιστώνουν στον πειθαρχικό έλεγχο και για τους υπόλοιπους αστυνομικούς.

Το πόρισμα της ΕΔΕ για τις πειθαρχικές ευθύνες έχει μεγάλη σημασία, καθώς θα ενσωματωθεί στη μεγάλη έρευνα που κάνουν οι αδιάφθοροι της ΕΛ.ΑΣ. μετά μάλιστα από εισαγγελική παραγγελία και την εντολή να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες από τους αστυνομικούς.

Ήδη οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ έχουν συγκεντρώσει όλο το υλικό που είχε ζητήσει ο δικαστικός λειτουργός και μένει μόνο το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου για να διαβιβάσουν τα στοιχεία στον εισαγγελέα, ο οποίος και θα αποφασίσει για την περαιτέρω διαχείριση των ποινικών ευθυνών, αν κρίνει ότι προκύπτουν.

Το πόρισμα αναμένεται την Παρασκευή (10/5) να παραδοθεί στα χέρια στου Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ