ΕΛΛΑΔΑ

Άγιο Φως: Σε λίγη ώρα φθάνει στην Ελλάδα - Πώς θα μεταφερθεί σε ολόκληρη τη χώρα

Άγιο Φως: Σε λίγη ώρα φθάνει στην Ελλάδα - Πώς θα μεταφερθεί σε ολόκληρη τη χώρα
ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ /EUROKINISSI

Στις 19:30 το απόγευμα σήμερα Μεγάλο Σάββατο η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια που πραγματοποιεί η διανομή του σε όλη τη χώρα με ειδικές πτήσεις.

Το Άγιο Φως να φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με μέριμνα της ελληνικής κυβέρνησης και στη συνέχεια, θα μεταφερθεί με προγραμματισμένες, αλλά και έκτακτες, ειδικές πτώσεις, αποκλειστικά για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, σε συγκεκριμένους προορισμούς της ελληνικής επικράτειας, να βρίσκεται εγκαίρως στις εκκλησίες για την Αναστάσιμη Ακολουθία.

Σημειώνεται ότι στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας, προκειμένου να παραλάβει τον Άγιο Φως, του οποίου η αφή έγινε, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, στον Ναό της Αναστάσεως από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

Μάλιστα η ελληνική αποστολή για λίγα μέτρα που χωρίζει το Πατριαρχείο με τον Ναό της Αναστάσεως, πέρασε από τέσσερις ελέγχους, από τέσσερα διαφορετικά σημεία.

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο

Νωρίτερα, σε κλίμα κατάνυξης ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο.

Η πόρτα σφραγίστηκε σύμφωνα με το τυπικό, και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων έβγαλε την αρχιερατική του στολή και έμεινε μόνο με το λευκό του στοιχείο.

Πριν σφραγιστεί ο Πανάγιος Τάφος, είχε ελεγχθεί για να πιστοποιηθεί ότι δεν υπάρχει μέσα τίποτα. Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης εξήλθε από το Ιερό Κυβώριο κρατώντας δύο δεσμίδες από 33 κεριά, όσα και τα χρόνια του Ιησού, και μοίρασε τον Άγιο Φως στους χιλιάδες πιστούς που βρίσκονταν στον ναό.

Η τελετή αφής έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με την παρουσία της ισραηλινής αστυνομίας και του στρατού να είναι έντονη στα στενά δρομάκια της παλαιάς πόλης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ