ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Με βαρύ κατηγορητήριο οι 15 που έχουν προφυλακιστεί

Ρέντη: Με βαρύ κατηγορητήριο οι 15 που έχουν προφυλακιστεί

Μεταγωγές των συλληφθέντων

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Βαρύτατες είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν τα 15 άτομα που έχουν ήδη οδηγηθεί στη φυλακή, μετά τις απολογίες τους, για τα επεισόδια στου Ρέντη, που οδήγησαν στο θάνατο του Γιώργου Λυγγερίδη. Μεταξύ αυτών και οι δύο ηθικοί αυτουργοί για τη δολοφονία του 31χρονου αστυνομικού. 

Πρόκειται για έναν 22χρονο και για έναν εκ των φερόμενων ηγετικών στελεχών, γνωστό και ως «Κοντό».

Να σημειωθεί πως, από τους 15 που έχουν οδηγηθεί στη φυλακή 12 κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και ακόμη τρεις για κατοχή ναρκωτικών.

Συνολικά μέσα στο Σαββατοκύριακο οδηγήθηκαν στα δικαστήρια 63 άτομα. Όσοι δεν προφυλακίστηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Η ανάκριση, όμως, θα συνεχιστεί καθώς στη δικογραφία γίνεται αναφορά σε εμπλοκή 160 προσώπων.

Ο «Κοντός» και ο μάνατζερ γνωστού τράπερ έδωσαν το «σήμα»

Ο «Κοντός» φέρεται να είναι ο υπ αριθμόν «1» της εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση των επεισοδίων, ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία από κοινού με τον μάνατζερ του γνωστού τράπερ έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσουν τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη».

Ο «Κοντός» στην απολογία του το Σαββατοκύριακο αρνήθηκε τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί και υποστήριξε ότι βρισκόταν στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» και συνομιλούσε με παράγοντες και αστυνομικούς ακόμη και όταν έμαθε ότι ξέσπασαν επεισόδια.

«Το σχέδιο εκτελέστηκε κατά γράμμα»

Τόσο ο «Κοντός» όσο και ο μάνατζερ φέρεται να ήταν εκείνοι που μοίρασαν φωτοβολίδες σε όσους είχαν βγει από το γήπεδο.

Όπως αναφέρει η δικογραφία: «μοίρασαν ναυτικές φωτοβολίδες και αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς στα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που είχαν εξέλθει από το κλειστό γυμναστήριο και ανέμεναν καρτερικά την εντολή για να κινηθούν κατά της διμοιρίας της Ελληνικής Αστυνομίας. Κάποιοι εξ αυτών είχαν δικά τους καπνογόνα, στυλό εκτόξευσης φωτοβολίδων και ναυτικές φωτοβολίδες».

«Τελικά η εντολή αυτή δόθηκε από τα δύο ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι βάδιζαν μπροστά από τους υπόλοιπους με κατεύθυνση προς την διμοιρία. Σύμφωνα με την εντολή του Ι.Α, μόλις αυτός θα έριχνε την πρώτη μολότοφ, τότε οι υπόλοιποι θα ξεκινούσαν να εκτοξεύουν τα αντικείμενα με τα οποία είχαν εφοδιαστεί κατά των Αστυνομικών».

«Πράγματι, το σχέδιο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός Αστυνομικού και τον τραυματισμό ενός ακόμη, εκτελέστηκε κατά γράμμα» καταλήγει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ