ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Oι Omoda και Jaecoo σύντομα στην Ελλάδα

Oι Omoda και Jaecoo σύντομα στην Ελλάδα

Ολοένα και περισσότερες κινεζικές εταιρείες δηλώνουν το παρόν στην Ευρώπη και τις αγορές της. Δύο από αυτές είναι και οι Omoda και Jaecoo που χαρακτηρίζονται ως μάρκες νέες ενέργειας και ανήκουν στον όμιλο της Chery (από τους μεγάλους της κινεζικής αυτοκινητοβιομηχανίας).

Μάλιστα έχουν ξεκινήσει ήδη στην Ισπανία όπου πωλείται το Omoda C5, ενώ ένα σημαντικό στοιχείο είναι πως θα έχουν και κατασκευαστική δραστηριότητα, μιας και απέκτησαν το εργοστάσιο της Nissan στην Ιβηρική χερσόνησο.

OMODA-C5-1.jpg

Ενδιαφέρον είναι πως η γκάμα τους δεν αποτελείται μόνο από EVs αλλά περιλαμβάνει τόσο plug-in υβριδικά όσο και μοντέλα με συμβατικά σύνολα βενζίνης.

Έτσι το Omoda C5, που είναι ένα σύγχρονης σχεδίασης SUV μήκους 4,40 μέτρων που ανήκει στην κατηγορία C, κινείται από έναν τετρακύλινδρο turbo 1.600 κυβικών που αποδίδει 186 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

OMODA-E5-1.jpg

Στην πρόσφατη Auto China, τη μεγάλη κινεζική έκθεση αυτοκινήτου που φέτος έγινε στο Πεκίνο, παρουσιάστηκε και η ηλεκτρική εκδοχή του, η E5. Η οποία διαφοροποιείται οπτικά χάρη στην κλειστή του μάσκα, έχει ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων (150 kW) και μπαταρία 61,0 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία που μπορεί να φτάσει έως και τα 430 χιλιόμετρα.

OMODA-7.jpg

Επίσης στην Κίνα παρουσιάστηκε και το μεγαλύτερο Omoda 7, ενώ η Jaecoo, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πράσινη μετακίνηση, τα μεγάλα, πολυτελή SUV J7 και J8, που θα είναι διαθέσιμο και με plug-in υβριδικά συστήματα πρόωσης.

JAECOO-J7.jpeg

Τόσο η Omoda όσο και η Jaecoo θα δηλώνουν στο άμεσο μέλλον το παρόν και στην Ελλάδα.

JAECOO-J8.jpeg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ