ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Επιστρατεύει την πατριδοκαπηλία για να διασώσει διαρροές προς την ακροδεξιά

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Επιστρατεύει την πατριδοκαπηλία για να διασώσει διαρροές προς την ακροδεξιά
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ TATIANA BOLARI/eurokinissi

«Την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθεί αμίλητος την επιβολή των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο, επιστρατεύει για πολλοστή φορά την τακτική της πατριδοκαπηλίας και της εθνικιστικής ρητορικής για να διασώσει εκλογικές διαρροές προς την ακροδεξιά», υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης καλύπτει τους υποψηφίους του όταν αποκαλούν την αξιωματική αντιπολίτευση ως «γνωστούς ανθέλληνες που βρίσκονται μονίμως απέναντι στα εθνικά συμφέροντα», ακριβώς όπως έκανε και το 2018, όταν ο Μάκης Βορίδης αποκάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας».

«Το κόλπο όμως έχει παλιώσει. Ο ίδιος προσπαθεί να εμφανίζεται ως κεντρώος, ενώ την ίδια στιγμή κορυφαίοι υπουργοί, κεντρικά στελέχη και υποψήφιοι ευρωβουλευτές κάνουν τη βρώμικη δουλειά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να περιορίσουν τις μεγάλες διαρροές ψηφοφόρων προς τους τσαρλατάνους της ακροδεξιάς. Είναι πραγματικά λυπηρό να βλέπει κανείς μια νεαρή σε ηλικία υποψήφια ευρωβουλευτή, όπως είναι η Μαρία-Ωραιοζήλη Κουτσουπιά, να διολισθαίνει σε ακροδεξιές θέσεις και ρητορεία, κάτι που σαφώς εντάσσεται στην πολιτική γραμμή που έχει εκπονήσει το Μαξίμου, προκειμένου να ισορροπεί σε δύο βάρκες», επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, υπογραμμίζουν πως αν δεν συμφωνεί ο «κεντρώος» κ. Μητσοτάκης με τους χαρακτηρισμούς αυτούς, θα πρέπει ο ίδιος να ζητήσει συγγνώμη, αντί για την υποψήφιά του και πως σε διαφορετική περίπτωση επιβεβαιώνεται πως η ΝΔ έβαλε και πάλι τις «περικεφαλαίες» ενόψει των ευρωεκλογών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ