ΧΡΗΜΑ

POS - Ταμειακές Μηχανές: Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα 'μεγάλα ψάρια'

POS - Ταμειακές Μηχανές: Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα 'μεγάλα ψάρια'
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ

Σε μια σειρά από επίκαιρα ζητήματα φορολογίας αναφέρθηκε αναλυτικά ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, επ' ευκαιρία συνέντευξής του στην ΕΡΤ, μεταξύ των οποίων η διασύνδεση POS και ταμειακών μηχανών, η προθεσμία για το οποίο πλησιάζει στο τέλος της, αλλά και το ζήτημα των προμηθειών από τις τράπεζες.

Σε σχέση με το ζήτημα της διασύνδεσης POS και ταμειακών μηχανών, ο Υφυπουργός τόνισε ότι «δεν πρόκειται να δοθεί καμία άλλη παράταση. Αυτό το οικονομικό επιτελείο, αυτή η διοίκηση του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών δεν δίνει παρατάσεις. Η μεθοδολογία μας είναι συγκεκριμένη. Ξεκινάμε αμέσως και θα δημοσιοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι έλεγχοι. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα 'μεγάλα ψάρια'.

Δεν θα ξεκινήσουμε από τους μικρούς για να καταλήξουμε στους μεγάλους, διότι οι μεγάλοι προφανώς έχουν αυξημένους οικονομικούς πόρους και δυνατότητες. Πάντως, το 94% των υπόχρεων έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία διασύνδεσης ή έχει κλείσει το ραντεβού, ώστε το ζήτημα να έχει τελειώσει μέχρι το τέλος Απριλίου. Από τη δική μας πλευρά, ως Υπουργείο Οικονομικών, από σεβασμό στην προσπάθεια αυτών των συνεπών ανθρώπων, δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις στο υπόλοιπο 6%».

Ακολούθως, ως προς τις προμήθειες των τραπεζών, ο κ. Χάρης Θεοχάρης χαρακτήρισε το θέμα ως σημαντικό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο περιπτεράς πληρώνει προμήθεια για κάθε συναλλαγή. Τις επόμενες μέρες θα έρθει σχετική νομοθεσία. Δώσαμε το χρόνο στην αγορά να κάνει τις απαραίτητες συνεννοήσεις, ωστόσο δεν φαίνεται ότι η συμφωνία αυτή θα είναι άμεση. Για εμάς ο χρόνος έχει τελειώσει και γι' αυτό νομοθετούμε τις επόμενες ημέρες τη μείωση των τραπεζικών προμηθειών για συναλλαγές έως 10 ευρώ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ