ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ταινία γυρισμένη με ΑΙ δείχνει τον Πούτιν να φοράει λερωμένες πάνες και να εκβιάζει τον Γιέλτσιν

Ταινία γυρισμένη με ΑΙ δείχνει τον Πούτιν να φοράει λερωμένες πάνες και να εκβιάζει τον Γιέλτσιν

Σκηνή από την ταινία «Putin», πιθανότατα από την εποχή που ο Ρώσος πρόεδρος ήταν πράκτορας της KGB

AIO Studio

Μια βιογραφική ταινία για τον Βλαντίμιρ Πούτιν όπου θα πρωταγωνιστεί ένα μοντέλο του Ρώσου προέδρου κατασκευασμένο από τεχνητή νοημοσύνη, πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 26 Σεπτεμβρίου σε 35 χώρες.

Πίσω από την ταινία «Putin» βρίσκεται το πολωνικό στούντιο AIO και ο σκηνοθέτης Πάτρικ Βέγκα, που χρησιμοποιεί το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Besaleel. Στην ανακοίνωσή του, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τρέιλερ της ταινίας, το στούντιο υπόσχεται μια «λεπτομερή ανάλυση της ζωής και της ψυχοσύνθεσης του Ρώσου ηγέτη στη διάρκεια 60 ετών, που αποδίδεται με εξαιρετικά ρεαλιστικές λεπτομέρειες μέσω προηγμένης τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και αγγίζει μερικές από τις πιο προσωπικές στιγμές της ζωής του.

Δείτε στη συνέχεια το τρέιλερ της ταινίας «Putin» το οποίο, μεταξύ άλλων, δείχνει τον Ρώσο πρόεδρο να φοράει λερωμένες πάνες, να ασκείται στο τζούντο, να φλερτάρει γυναίκες και να εκβιάζει τον πρώην πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν, ενώ περιλαμβάνει και πλάνα που τράβηξαν Ουκρανοί κινηματογραφιστές κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Ο σκηνοθέτης Besaleel, γνωστός για γκανγκστερικές ταινίες που σημειώνουν επιτυχία και εκτός Πολωνίας, όπως οι «Pitbull», «Mafia Women» και «Botoks», δήλωσε ότι δημιούργησε τη δική του τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να «ζωντανέψει» την κινηματογραφική εκδοχή του Πούτιν.

«Το να προσκαλέσουμε τον Πούτιν στο στούντιο για 20.000 λήψεις δεν ήταν επιλογή και το αρχειακό υλικό που ήταν διαθέσιμο στο διαδίκτυο δεν επέτρεπε την εκπαίδευση ενός deepfake μοντέλου υψηλής ανάλυσης, κατάλληλου για κινηματογραφική χρήση. Ως αποτέλεσμα, μετά από σχεδόν δύο χρόνια ανάπτυξης, δημιουργήσαμε την πρωτοποριακή τεχνολογία μας με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε τον κινηματογραφικό χαρακτήρα χωρίς να βασιστούμε σε ένα πραγματικό ανθρώπινο μοντέλο».

Ο Besaleel πρόσθεσε: «Το “Putin” δεν είναι απλώς μια ταινία. Είναι μια απάντηση σε μια παγκόσμια αναζήτηση για την κατανόηση των κινήτρων και των πράξεων μιας από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες της σύγχρονης πολιτικής. Αποστολή της παραγωγής είναι να παράσχει στους θεατές ένα “εγχειρίδιο χρήσης” για τον Πούτιν, με στόχο να αμβλύνει τον φόβο και την αβεβαιότητα που κυριαρχούν στον σημερινό κόσμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ