ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κομβικός ρόλος Μουσταφά στην προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ με την μειονότητα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κομβικός ρόλος Μουσταφά στην προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ με την μειονότητα
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Κομοτηνή ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ/EUROKINISSI

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει το συνδυασμό κέντρου - περιφέρειας στις περιοδείες του.

Ύστερα από τη Θεσσαλία, τη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία σειρά έχει σήμερα Πέμπτη η Ηλιούπολη.

Η περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία στην αγορά της πόλης θα καταλήξει στις 18:30 στο εκλογικό βαν, στην πλατεία Ηρώων Πολεμιστών (πλατεία Φλέμινγκ), όπου θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με δημότες.

Το τριήμερο, εξάλλου, 18 με 20 Μαΐου θα βρίσκεται στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή και την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ενώ στα τέλη του μήνα θα επισκεφθεί ξανά την Κρήτη.

Προσεχώς τέσσερα ακόμη σποτ - Το ένα θα προκαλέσει αίσθηση

Όσον αφορά τα σποτ για την υγεία, τη φορολογία και την ακρίβεια που δόθηκαν στη δημοσιότητα είναι τα πρώτα μιας ολοκληρωμένης σειράς που θα ακολουθήσει, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, όπως σημειώνουν κομματικές πηγές.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται άλλα τέσσερα τηλεοπτικά μηνύματα- εξειδικευμένα το καθένα στα κρίσιμα θέματα- συν ένα επιπλέον που θα προβάλλεται καθ’ όλη τη διάρκεια της τελευταίας προεκλογικής εβδομάδας για το οποίο η Κουμουνδούρου προϊδεάζει πως θα προκαλέσει αίσθηση.

Προσπάθεια για «reboot» της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη μειονότητα

Στο μεταξύ, μπήκαν οι βάσεις κατά την περιοδεία Κασσελάκη στην Κομοτηνή και στην Ξάνθη για ένα «reboot» της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη μειονότητα, ύστερα κι από την αποχώρηση των δύο μειονοτικών βουλευτών που εντάχθηκαν στη Νέα Αριστερά.

Οι συναντήσεις- πέρα από τις επαφές που είχε με τους μουσουλμάνους πολίτες- του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τους μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης ναι μεν ήταν γνωριμίας, αλλά κατά τη διάρκειά τους τέθηκαν πολλά ζητήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει η μειονότητα, με τον κ. Κασσελάκη να υπόσχεται τη συνδρομή του πάνω σε τρεις σταθερές: το προηγούμενο των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης Τσίπρα, την ειρηνική συμβίωση των κοινοτήτων, αλλά και τις πάγιες εθνικές θέσεις.

Ο κ. Κασσελάκης, μάλιστα, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πολιτικές ένταξης και ιδίως για τη συμπεριληπτική εκπαίδευση.

«Ενεργοποιείται» ο Μουσταφά Μουσταφά

Σε αυτό το πλαίσιο, κομβικός αναμένεται να είναι ο ρόλος, όπως πληροφορείται το CNN Greece, του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μουσταφά Μουσταφά- το 1996 είχε γίνει ο πρώτος Αριστερός βουλευτής της μειονότητας- η ενεργοποίηση του οποίου θεωρείται σημαντική συμβολή στην επανεκκίνηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στη Θράκη.

Ο κ. Μουσταφά, μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, συμμετείχε και σε σχετική σύσκεψη στην Κομοτηνή με τον κ. Κασσελάκη, τον βουλευτή Επικρατείας, Βαγγέλη Αποστολάκη, και τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι ο κ. Κασσελάκης συναντήθηκε και με τον μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής και θα συναντιόταν και με τον μητροπολίτη Ξάνθης αν ο τελευταίος δεν απουσίαζε στο εξωτερικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ