ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να «εκθέσει» τον Μητσοτάκη στο δεξιό ακροατήριο επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ

Να «εκθέσει» τον Μητσοτάκη στο δεξιό ακροατήριο επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης κατά την περιοδεία του στη Μαγνησία

ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Η παρουσία και του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θράκη τις επόμενες ημέρες, «αναγκάζει» το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να είναι φειδωλός σε σχέση με την ενημέρωση γύρω από το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη στη Ροδόπη και στην Ξάνθη, αλλά και σε Δράμα και Καβάλα.

Για το «φόβο», μάλιστα, να συμπέσουν πρωθυπουργός κι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, ο τελευταίος απέφυγε να επισκεφθεί στην παρούσα φάση το νομό.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Κασσελάκης θα βρίσκεται σήμερα Τρίτη στην Κομοτηνή με αφορμή τα 104 έτη από την απελευθέρωση της πόλης και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό, τα αποκαλούμενα «Ελευθέρια», όπου θα παρακολουθήσει την παρέλαση στις 12:00.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ξάνθη όπου και θα διανυκτερεύσει.

Την Τετάρτη, εξάλλου, θα βρεθεί στη Δράμα και στη συνέχεια στην Καβάλα από όπου θα αναχωρήσει το βράδυ αεροπορικώς για Αθήνα.

Το προσεχές Σαββατοκύριακο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνει στην ευρύτερη περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Δευτέρα.

Αφορμή είναι οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων.

Οι «ελλαδέμποροι» και το VMRO

Στο μεταξύ, το στοιχείο της «πατριδοκαπηλίας» από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη έχει αποφασίσει να αναδεικνύει συστηματικά ο ΣΥΡΙΖΑ στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τα ελληνοτουρκικά.

Με τον χαρακτηρισμό «ελλαδέμποροι» που χρησιμοποίησε ο κ. Κασσελάκης, καθώς και με την παράθεση γεγονότων κι αντιφάσεων, η Κουμουνδούρου στοχεύει, όπως αναφέρουν στελέχη της, στο να γκρεμίσει το αφήγημα της κυβέρνησης περί δήθεν πατριωτισμού, «στριμώχνοντας» ταυτοχρόνως τον πρωθυπουργό έναντι μιας μεγάλης μερίδας του ακροατηρίου του, το οποίο κινείται στα δεξιά της ΝΔ.

Επίσης, πηγές της Κουμουνδούρου υπογραμμίζουν με έμφαση ότι «το εθνικιστικό, ακροδεξιό VMRO είναι αδελφό κόμμα της ΝΔ, αφού συμμετέχουν από κοινού στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, χωρίς ποτέ η ΝΔ να έχει θέσει θέμα αποβολής του».

Όσον αφορά τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στην Άγκυρα, στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύουν την κατηγορία περί «Ι.Χ. εξωτερικής πολιτικής» του πρωθυπουργού, τον οποίο αποκαλούν «άβουλο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ