ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Περιοδεία τεσσάρων εβδομάδων μετά το Πάσχα - Τα τρία διλήμματα των εκλογών

Περιοδεία τεσσάρων εβδομάδων μετά το Πάσχα - Τα τρία διλήμματα των εκλογών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

INTIME NEWS

Σε μία περιοδεία διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων θα επιδοθεί αμέσως μετά το Πάσχα ο Πρωθυπουργός με στόχο να οργώσει τη χώρα, να υπενθυμίσει την κρισιμότητα της κάλπης και να θέσει σειρά διλημμάτων στους πολίτες. Ζητούμενο είναι η σταθερότητα και η συνέχεια μιας πορείας ανάπτυξης τονίζει το Μαξίμου.

Μετά από την συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο στην Μητρόπολη Αθηνών για την Ακολουθία των Παθών ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για το τελευταίο διάλειμμα πριν από τις Ευρωεκλογές. Μία οικογενειακή απόδραση στην Τήνο όπου θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα.

Από την ερχόμενη Πέμπτη όμως ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε κατάσταση συνεχούς περιοδείας.

«Σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη»

Η Νέα Δημοκρατία επέλεξε ήδη το σύνθημα της για τις Ευρωεκλογές, το «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη».

Ένα σύνθημα το οποίο συμβολίζει την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα στη χώρα και συνέχεια ώστε να διατηρηθούν όσα έχει πετύχει η Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια λένε από την Κυβέρνηση. Να συνεχιστεί η σύγκλιση με την Ευρώπη ώστε να προωθηθούν οι αναγκαίες τομές οι οποία έχουν άμεσο αντίκτυπο στη ζωή των πολιτών.

Το πρόγραμμα της περιοδείας δεν έχει κλειδώσει ακόμη αλλά σύμφωνα με συνομιλητές του CNN Greece από την Κυβέρνηση ο Πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκινήσει τις επισκέψεις τους από την Ήπειρο (π.χ. Άρτα) και το Βόρειο Αιγαίο (π.χ. Χίο).

Τα διλήμματα των εκλογών

Κυβερνητικές πληροφορίες λένε πως ο Πρωθυπουργός το επόμενο διάστημα θα αναδείξει στην επαφή τους με τους πολίτες τρία διλήμματα των ευρωεκλογών.

Θέλουν οι πολίτες να συνεχιστεί μία πολιτική εθνικής σιγουριάς και οικονομικής ανακούφισης; Ή θέλουν να ρισκάρουν ό,τι έχουμε πετύχει έως τώρα με αψήφιστες αποφάσεις και πειράματα;

Είμαστε έτοιμοι να δυναμώσουμε τις ελληνικές διεκδικήσεις μέσα στην Ευρωβουλή; Ή θα στείλουμε εκεί εκπροσώπους που θα κατηγορούν σε κάθε ευκαιρία τον τόπο;
Και τέλος θα επιλέξουν οι πολίτες να επιστρέψουμε στην καθήλωση; Ή θα διατηρηθούμε στην ανοδική τροχιά των μεταρρυθμίσεων;

Ανάδειξη του κυβερνητικού έργου

Ταυτόχρονα ο Πρωθυπουργός αλλά και η ομάδα κρούσης του Μαξίμου που θα βρεθεί σε «δύσκολα» σημεία της περιφέρειας θα αναδεικνύει το κυβερνητικό έργο και τις «μικρές νίκες» όπως λένε από το Μαξίμου, οι οποίες έχουν ήδη επιτευχθεί.

Ανάμεσά τους τον νέο δικαστικό χάρτη, την επιστολική ψήφο, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τις μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα όπως αυτό της μητρότητας που τώρα επεκτάθηκε για 9 μήνες στις ελεύθερες επαγγελματίες και τις αγρότισσες, τις ανακαινίσεις των νοσοκομείων, την ίδρυση απογευματινών χειρουργείων και τις δωρεάν προληπτικές εξετάσεις αλλά και τις διεκδικήσεις της Κυβέρνησης από τις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα τα κονδύλια για τους αγρότες, την πολιτική στο Μεταναστευτικό και τις προσπάθειες προώθησης της κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής και άμυνας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ