ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το Μόντε Κάρλο Μάστερς μόλις ολοκληρώθηκε κι εμείς έχουμε μαζέψει όλα οσα μας άρεσαν

Το Μόντε Κάρλο Μάστερς μόλις ολοκληρώθηκε κι εμείς έχουμε μαζέψει όλα οσα μας άρεσαν

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε μια αξιοσημείωτη εβδομάδα στο Μόντε Κάρλο Μάστερς, θριαμβεύοντας επί του Κάσπερ Ρουντ, εξασφαλίζοντας το τρίτο του πρωτάθλημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στο Πριγκιπάτο.

Ο Τσιτσιπάς προσφέρει σταθερά το κορυφαίο του παιχνίδι τόσο για όσους παίζουν stoixima όσο και για όσους τον παρακολούθησαν στο Μόντε-Κάρλο και αυτή η περίπτωση δεν αποτέλεσε εξαίρεση, ειδικά απέναντι στον Ρουντ στο κατάμεστο Γήπεδο Ρεινιέρ. Επιδεικνύοντας ένα απελευθερωμένο στυλ παιχνιδιού, ο Τσιτσιπάς, που προκρίθηκε και στο τουρνουά της Βαρκελώνης, χρησιμοποίησε αποτελεσματικά το ισχυρό του φόρχαντ για να σπρώξει τον Ρουντ προς τα πίσω και πλησίασε επιδέξια το φιλέ για να εκμεταλλευτεί τη θέση του Ρουντ πολύ πίσω από τη βασική γραμμή.

Στην ελίτ των παικτών ο Τιτσιπάς

Ολοκληρώνοντας τον αγώνα σε μία ώρα και τριαντεφτά λεπτά, ο Τσιτσιπάς μπήκε στην ελίτ των παικτών όπως ο Ράφαελ Ναδάλ, ο Μπγιορν Μποργκ, ο Τόμας Μάστερ και ο Ιλι Ναστασε, καθένας από τους οποίους έχει κερδίσει τρεις ή περισσότερους τίτλους στο Μόντε Κάρλο. Μετά τη νίκη του, ένας συγκινημένος Τσιτσιπάς έπεσε στο γήπεδο, ενώ αργότερα σηκώθηκε για να πανηγυρίσει με μια θερμή αγκαλιά με τον Ruud και στη συνέχεια με την ομάδα του. Εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η νίκη θα τον ωθήσει σε μια επιτυχημένη σεζόν.

Τι είπε μετά τον αγώνα

"Αυτή η επιστροφή στη νικηφόρα φόρμα σε ένα τόσο σημαντικό στάδιο είναι πραγματικά συναρπαστική", σημείωσε ο Τσιτσιπάς. "Οφείλω απέραντη ευγνωμοσύνη στην οικογένειά μου, στους φίλους μου και πιθανώς σε μια ανώτερη δύναμη που έκανε αυτή τη στιγμή πραγματικότητα. Είμαι βαθιά ευγνώμων για όλους όσους με στήριξαν σε αυτό το ταξίδι. Το να κερδίζω για τρίτη φορά εδώ νιώθω ακόμα πιο μαγικό από τις δύο πρώτες. Η σημερινή νίκη ήταν απίστευτα τεταμένη και η επίτευξη αυτής της "τριάδας" νικών είναι μια χαρούμενη στιγμή για μένα".

Στην καλύτερή του φόρμα

Παρά το γεγονός ότι μπήκε στο χωμάτινο τουρνουά με ένα μέτριο ρεκόρ σεζόν, ο Τσιτσιπάς ξαναβρήκε την καλύτερή του φόρμα στο Μόντε Κάρλο, όπου ξεπέρασε επίσης τους κορυφαίους δέκα παίκτες Αλεξάντερ Ζβερέβ και Ζάνικ Σϊνερ. Με τη νίκη του πολύ δυνατού, Ρουντ, σηματοδότησε την πρώτη διοργάνωση μετά το Τορόντο το 2018, όπου είχε εξασφαλίσει τρεις νίκες στους πρώτους δέκα. Στον εικστό όγδοο τελικό του σε επίπεδο τουρ, ο Τσιτσιπάς ήταν επιθετικός από την αρχή, χρησιμοποιώντας το φόρχαντ του για να σπάσει το σερβίς του Ρουντ νωρίς στον αγώνα. Καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου σετ, το δυναμικό του παιχνίδι, το οποίο περιελάμβανε δέκα νικητές και μόνο έξι αβίαστα λάθη, ενθουσίαζε σταθερά το κοινό και τράβηξε την προσοχή διασημοτήτων όπως ο οδηγός της Φόρμουλα ένα. "Υποσχέθηκα στην ομάδα μου ότι θα τα δώσω όλα", δήλωσε ο Τσιτσιπάς. "Είμαι ευχαριστημένος που μπόρεσα να τηρήσω αυτή την υπόσχεση και να επιδείξω κυρίαρχο τένις. Η απόδοσή μου ήταν σταθερή από την αρχή μέχρι το τέλος, ενσωματώνοντας αποτελεσματικά μια ποικιλία χτυπημάτων".

Πώς έφτασε στη νίκη;

Αφού κατέκτησε το πρώτο σετ, ο Τσιτσιπάς, πέρασε ένα δύσκολο δεύτερο σετ, σώζοντας ένα break point νωρίς με ένα δυνατό forehand για να διατηρήσει το προβάδισμα. Ο Ρουντ, εν τω μεταξύ, δυσκολεύτηκε με την ακρίβεια του φόρχαντ του στο πρώτο σετ και, παρά την κάποια βελτίωση, δεν μπόρεσε να ανεβάσει αρκετά το παιχνίδι του στο δεύτερο σετ για να αμφισβητήσει τον Τσιτσιπά. Μετά από ένα κρίσιμο 13λεπτο παιχνίδι όπου ο Τσιτσιπάς έσωσε τρία μπρέικ πόιντς, έσπασε το σερβίς του Ρουντ για να κατακτήσει τελικά τον αγώνα. Ο τρεις φορές πρωταθλητής του Μόντε Κάρλο έσωσε εντυπωσιακά και τα οκτώ μπρέικ πόιντς που αντιμετώπισε και μετέτρεψε με επιτυχία τέσσερις από τις οκτώ ευκαιρίες για μπρείκ. Με αυτή τη νίκη, ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε το ρεκόρ του με τον Ρουντ σε δύο-δύο, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη απέναντι στον Ρουντ από την αναμέτρησή τους στο Λος Κάμπος την προηγούμενη χρονιά. Ο Τσιτσιπάς, που έχει πλέον έντεκα τίτλους σε επίπεδο τουρ, συμπεριλαμβανομένων τριών Μάστερς χίλια, θα μπει ξανά στους πρώτους δέκα, φτάνοντας στο νούμερο εφτά. Ο Ρουντ, αφού νίκησε στα ημιτελικά τον Τζόκοβιτς και εξασφάλισε τους εννέα από τους δέκα τίτλους του σε επίπεδο tour στο χώμα, είχε ως στόχο να γίνει ο πρώτος Σκανδιναβός μετά τον Μάγκνους Νόρμαν στη Ρώμη, που κατακτά έναν τίτλο Μάστερς σε αυτή την επιφάνεια. Ο 25χρονος αναμένεται να ανέβει στο νολυμερο έξι της κατάταξης,που είναι το υψηλότερο επίπεδό του από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε στο Μόντε Κάρλο Μάστερς, ολοκληρώνοντας μια εκπληκτική εβδομάδα με αποτελεσματικότητα και αθλητική αρτιότητα, δείχνει ξεκάθαρα την αποφασιστικότητα και τη δύναμη του χαρακτήρα του. Η αναγνώριση του ονόματός του ανάμεσα σε θρυλικούς παίκτες όπως ο Ναδάλ και ο Μποργκ, υπογραμμίζει τη συνέπεια και την ανθεκτικότητα του στον χρόνο. Το να καταφέρει να ξεπεράσει δυνατούς αντιπάλους και να διατηρήσει την ψυχραιμία του κάτω από πίεση, αποδεικνύει ότι ο Τσιτσιπάς δεν είναι μόνο ένας απίστευτα ταλαντούχος αθλητής, αλλά και ένας παίκτης με ψυχική δύναμη, έτοιμος να οδηγήσει τη νέα γενιά στο ανδρικό τένις. Η επιτυχία του στο Μόντε Κάρλο προμηνύει μόνο την αρχή ενός ξεχωριστού κεφαλαίου στην καριέρα του, με τις επόμενες προκλήσεις να περιμένουν πως και πως την απόδοσή του στα επόμενα μεγάλα τουρνουά.

Screenshot-2024-05-14-130755.jpg