ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίσθηση από την αποκάλυψη Ερντογάν: Στην Τουρκία νοσηλεύονται 1.000 μέλη της Χαμάς

Αίσθηση από την αποκάλυψη Ερντογάν: Στην Τουρκία νοσηλεύονται 1.000 μέλη της Χαμάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντησή τους στην Άγκυρα

Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη Χαμάς, την οποία έκανε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος, αφού αποκάλεσε την Χαμάς αντιστασιακή οργάνωση, είπε ότι στην Τουρκία νοσηλεύονται περίπου 1.000 μέλη της.

«Η Χαμάς ιδρύθυκε το 1947 όταν καταλήφθηκαν τα εδάφη τους. Η χαμάς είναι αντιστασιακή οργάνωση. Υπάρχουν 1.000 που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας μας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στον Ταγίπ Ερντογάν, τόνισε πως πρόκειται για τρομοκρατική οργάνωση και ότι το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα.

«Ας συμφωνήσουμε, κ. Πρόεδρε, ότι διαφωνούμε στο θέμα αυτό, αλλά ας συμφωνήσουμε ότι συμφωνούμε στην ανάγκη αυτή τη στιγμή να υπάρχει μια άμεση κατάπαυση του πυρός και πάνω απ' όλα, πάνω απ' όλα να προστατευθούν οι άμαχοι Παλαιστίνιοι, που είναι και τα άδικα, τα μεγάλα θύματα αυτού του πολέμου», απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ