ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Ο διάλογος πριν τις 15 μαχαιριές - Γιατί εξαφάνισε ο δράστης το κινητό

Μενίδι: Ο διάλογος πριν τις 15 μαχαιριές - Γιατί εξαφάνισε ο δράστης το κινητό

Το σημείο της στυγερής δολοφονίας στο Μενίδι

ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Ανατριχιαστικές είναι οι λεπτομέρειες που δείχνουν την κυνικότητα και την ψυχραιμία του 50χρονου δράστη της δολοφονίας της πρώην συζύγου του στο Μενίδι, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί τρεις φορές στις δικαστικές Αρχές, κυκλοφορούσε ελεύθερος. 

Με το θράσος, λοιπόν, ενός κατηγορούμενου για βία που δεν τον έχουν αγγίξει οι δικαστικές αποφάσεις εμφανίστηκε μπροστά στο θύμα του χωρίς πριν να έχει κρυφτεί και να παραμονεύει κάπου και μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το CNN Greece, προηγήθηκε της δολοφονίας και ένας διάλογος:

Το μαχαίρι το είχα κρύψει στη ζακέτα μου.

Μόλις την είδα της λέω: «Τι έγινε; Πας καλά; Πάμε επάνω στο σπίτι» και μου απαντά «Δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε σπίτι».

Τότε έβγαλα το μαχαίρι και ούτε θυμάμαι που τη κάρφωνα. Την κάρφωνα παντού. Ούτε τι έγινε με το μαχαίρι θυμάμαι, νομίζω το άφησα εκεί πάνω της».

Όπως μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά στην επίσημη κατάθεσή του ο δράστης, το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εμμονή του αν η πρώην σύζυγός του είχε ξαναφτιάξει τη ζωή της και μάλιστα απαιτούσε λίγο πριν την δολοφονία να πάει στο σπίτι της για να «ελέγξει» ποιος ήταν στο διαμέρισμα.

«Γνώριζε για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου»

Πάντως, οι αστυνομικοί τον άκουσαν για πολύ ώρα να αναφέρεται στο πως σχεδίασε την δολοφονία, ενώ τον ρώτησαν για το πού είναι το κινητό του τηλέφωνο, γιατί δεν το είχε μαζί του κατά την διάρκεια της σύλληψης. Εκείνος τους είπε ότι μετά την δολοφονία κάπου το πέταξε.

Οι Αρχές εκτιμούν ότι αυτό το έκανε καθώς γνώριζε ότι από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου θα μπορούσε να εντοπιστεί πού βρίσκεται και να συλληφθεί και γι' αυτό το λόγο φρόντισε να μην το έχει πάνω του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ